Kvalitetna obdelava kovin je na trgu sila pomembna in hkrati zahtevna storitev. Ker se tehnologija skozi leta spreminja, z njo pa tudi postopki obdelave kovin, se uspejo na tržišču obdržati le podjetja, ki vse sile usmerijo v napredek in širjenje znanja na tem področju.

V podjetju Kovinc se tega vsekakor dobro zavedajo, kar kaže tudi njihova, vsega spoštovanja vredna, več kot 40-letna tradicija. Sprva družinsko podjetje iz Cerkelj na Gorenjskem, danes pa veliko podjetje, prisotno na mednarodnem trgu, je sinonim za uspešnost na področju predelave in obdelave kovin.

Tradicija, napredek in kvaliteta

Podjetje je vse od ustanovitve leta 1979 do danes vseskozi sledilo napredku na področju kovinske industrije, se razvijalo, zaposlovalo in izobraževalo vrhunske kadre, da je danes lahko vzor vsem, ki želijo na trgu ustvariti dodano vrednost. Tako se v zadnjih letih pogosto lahko pohvalijo z zavidanja vrednimi posodobitvami in širitvijo.

Platino Fiber EVO
Najnovejša pridobitev je Platino Fiber EVO za laserski razrez pločevine.

Nakup novega cevnega laserja Adige LT5 z najsodobnejšo fiber tehnologijo, nakup gravirne linije, postavitev 1000 m2 novih pokritih skladiščnih prostorov in ureditev 2000 m2 zunanjih asfaltiranih manipulativnih površin, nakup preše in novih varilnih miz z vpenjalnim orodjem. Tudi leto 2020 pa se ni pričelo nič kaj drugače. Za najnovejšo pridobitev tako šteje nakup novega ploskovnega laserja Platino Fiber EVO.

Zadovoljstvo in varnost zaposlenih

To dvoje je bilo vedno izrednega pomena za podjetje, ki slovi po strokovno podkovanih kadrih. Le na ta način je seveda mogoče strankam zagotoviti, da bodo njihovi izdelki najboljše kvalitete in dostavljeni v zadanih rokih. Vsi zaposleni so ustrezno izobraženi ter certificirani za delo, ki ga opravljajo.

Kdor se zaveda, da je zadovoljen zaposleni največja vrednost podjetja, bo uspel v poslu, ki ga opravlja. Gre za politiko podjetja, od katere ne odstopajo, in so po tej plati zagotovo zgled marsikateremu podjetju ne glede na branžo, v kateri deluje.

Tudi skrb za okolje ni tuja

V podjetju Kovinc d.o.o. so se zavezali tako uresničevanju zahtev po kakovosti izdelkov kot tudi neprestanemu izboljševanju na področju negativnih vplivov na okolje. S takšnim zavedanjem se negativni vplivi na okolje vsekakor zmanjšajo, saj s seboj prinašajo zmanjšano uporabo energentov, ki na samo okolje vplivajo iz različnih plati.

Prav tako je izrednega pomena, da se v podjetju zavedajo pomembnosti zmanjševanja odpadkov oziroma boljšega izkoristka materialov. To po eni strani pomeni nižje stroške za podjetje, po drugi pa manjši negativen vpliv na okolje. Ekološko osveščenost in skrb za okolje v podjetju dokazujejo s certifikatom ISO 14001.

Od naročila do montaže

Podjetje, ki v Sloveniji slovi kot vodilno na področju obdelave kovin, je seveda tudi primerno strokovno podprto. Tako so naročniki lahko brez skrbi, ko se jim porodijo dvomi ali vprašanja o končnem izdelku, saj bodo prejeli vse potrebne informacije in strokovno svetovanje. Na voljo so tudi v primeru potreb po konstruiranju in 3D projektiranju.

Sama proizvodnja poteka na vrhunskih napravah, s katerimi upravljajo certificirani zaposleni, prav tako je pri velikoserijskih izdelkih mogoča natančna sledljivost izdelkov. V podjetju Kovinc d.o.o. ne zatajijo niti v zadnjem koraku, ki se nanaša na montažo. Projekt v podjetju speljejo od začetka do konca. Poleg samega načrtovanja in izvedbe nudijo tudi transport ter hitro in zanesljivo montažo konstrukcij na terenu.

Širok nabor storitev obdelave kovin

Podjetje Kovinc d.o.o. je pomemben igralec na trgu kovinsko predelovalne industrije tako na področju Slovenije kot tudi širše. Igrati vodilno vlogo v tej panogi pa vsekakor ni lahko, saj zahteva izjemno vodstvo, kvaliteten kader, nenehno moderniziranje strojev in popolno predanost poslu, ki ga opravljajo.

Specializirali so se za štiri osnovne proizvodne programe:

  • program kovinske notranje in zunanje opreme,
  • program težjih varjenih kovinskih konstrukcij,
  • kovinska oprema voznega omrežja za elektrifikacijo železnic,
  • program varjenih kovinskih konstrukcij za strojegradnjo.

Če se zanimate za katero izmed storitev, kot so laserski razrez pločevine ali cevi, varjenje po vseh ustaljenih metodah, krivljenje pločevine, cevi ali profilov, prebijanje pločevine, površinska obdelava kovin ipd., obiščite njihovo spletno stran in preverite podrobnosti.

Jože
Avtor

Oče dveh otrok. Mož najboljši ženi. Podjetnik po duši in srcu. Vedno pripravljen na nove izzive. V prostem času kolesar, pohodnik, včasih pa tudi rekreativen nogometaš. Nekoč prostovoljni gasilec in trobentaš.