Koliko spletnih člankov govori o služenju denarja na spletu? Tisoč? Milijon? Verjetno več kot preveč. In v tem se skriva tudi težava. Še preveč člankov vas hoče le privabiti k temu, da se prijavite na določen seminar, spletni seminar, trening in podobno. Obljubljajo vam velike zaslužke v zelo kratkem času. A takšni izjemni rezultati uspejo zelo redkim.

Zato vam v današnjem članku ponujamo 6 preverjenih načinov, s katerimi lahko zaslužite denar na spletu.

1. Spletne strani, ki plačajo. Na internetu obstajajo številne spletne strani, ki vam bodo plačale za različne stvari: za testiranje produktov, za izpolnjevanje anket in podobno. Takšne strani vas sicer ne bodo naredile za milijonarja, so pa odličen način, da lahko zaslužite nekaj dodatnega denarja.

2. Pisanje bloga ali člankov. To je eden izmed najpopularnejših načinov za zaslužek denarja na spletu. Seveda boste za začetek morali zgraditi svoj portfolio in ljudi prepričati, da ste v pisanju res dobri. Potrebno bo kar nekaj časa in trdega dela, a sčasoma si boste ustvarili nek rezime in služili denar. Ta način priporočamo vsem, ki radi pišete, saj lahko na tak način združite prijetno s koristnim.

3. Prodaja stvari. Številni ljudje so zainteresirani za to, da bi svoje stvari prodali na spletu, a ne vedo, kako začeti. Nekaj splošnih smernic: ustvarite si PayPal račun, naredite kakovostne fotografije svojih stvari, ki jih želite prodati, bodite pošteni in naredite dober »biznis«. Za začetek lahko prodajate kar preko eBaya.

Prodaja ne eBay
Najprej se v spletni prodaji lahko preizkusite na eBay.

4. Podjetja za delo od doma. Predvsem v tujini obstajajo podjetja, ki vas bodo najela, da delate za njih kar od doma. Če ste zainteresirani za to, da delate za nekoga drugega, pri tem pa si sami ustvarjate svoj urnik, potem je tak način prava rešitev za vas.

5. Trženje spletnega oglasnega prostora. Na določenih spletnih portalih nudijo honorarne zaposlitve za trženje oglasnega prostora. Takšno delo lahko opravljate kar doma, potrebujete pa telefon in računalnik, saj boste stranke kontaktirali tudi preko elektronske pošte.

6. Optimizacija spletnih strani. Še ena zanimiva priložnost za služenje denarja na spletu, ki pa od vas zahteva kar nekaj znanja in izkušenj. Nekdo, ki ima iz tega področja veliko znanja, lahko s posebnimi postopki poskrbi, da se neka spletna stran pojavlja visoko na Googlu. Za to so podjetja pripravljena kar precej plačati.

Tako, spoznali ste nekaj načinov za služenje denarja na spletu. Ča vas katero področje zanima, ga preučite podrobneje in začnite denar služiti tudi sami. Veliko uspeha vam želimo!

Jože
Avtor

Oče dveh otrok. Mož najboljši ženi. Podjetnik po duši in srcu. Vedno pripravljen na nove izzive. V prostem času kolesar, pohodnik, včasih pa tudi rekreativen nogometaš. Nekoč prostovoljni gasilec in trobentaš.

Komentirajte prispevek